SMA NEGERI 3 BANJAR MIELING DINTEN ISRA MI'RAJ TAHUN 1445 H

Rangkaian kagiatan Isra Miraj di SMAN 3 Banjar.

SMA NEGERI 3 BANJAR MIELING DINTEN ISRA MI'RAJ TAHUN 1445 H
Mieling Isra Miraj 1445 H nu disalanggaraken di SMAN 3 Banjar

(30/01/24) SMA Negeri 3 Banjar nembé miéling dinten Isra Mi’raj anu meriah, dieusi ku rupa-rupa pintonan bakat jeung pintonan guru anu katelah 7 macam. Acara ieu dipupuhuan ku Rama Alik P. Acara ieu mangrupa kolaborasi antara Organisasi Siswa Intera Sekolah jeung Irma.

Isra’ Mi’raj mangrupa kajadian anu gedé nalika Nabi Muhammad SAW meunangkeun rupa-rupa pangalaman jeung élmu pangaweruh anu loba mangpaatna pikeun dirina, umatna jeung alam semesta. Anu dimaksud Isra’ sorangan nyaéta lalampahan Nabi Muhammad SAW ti Masjidil Haram ka Masjidil Aqso, sedengkeun Mi’raj nyaéta lalampahan Nabi Muhammad SAW ti Masjidil Aqso ka Sidrotul Muntaha (langit katujuh).

Aya sababaraha palajaran anu tiasa urang petik tina kajadian Isra’ Mi’raj ieu. Kahiji, luhurna darajat kaabdian.Dina surat Al-Isra’ ayat kahiji nyaritakeun kajadian Isra Miraj, dimana kecap ‘abdun’, anu hartina hamba, dipaké pikeun nyebut Muhammad SAW. Hal ieu nuduhkeun yén Rasulullah SAW nyaéta saurang hamba anu bener-bener taqwa ka Alloh SWT sarta ngahontal darajat anu kacida mulyana di sisi Alloh SWT.

Kadua, bekel da’wah anu kuat.Saméméh kajadian Isra Miraj, jalma-jalma anu pangdeukeutna jeung Rasulullah SAW sarta anu salawasna ngarojong kana dakwahna séwang-séwangan maot. Samentara éta, di sisi séjén, Nabi SAW terus ditindes ku Quraisy. Allah masihan ujian-ujian ieu nu datang sababaraha kali sangkan Rasulullah SAW bener-bener kuat dina nepikeun dakwahna.

Katilu, Nepikeun bebeneran sanajan pait.Sanggeus peuting Isra Miraj, Rasulullah SAW nepikeun ka urang Mekah naon anu kakara kaalaman ku manehna. Tapi, seueur jalma anu henteu percanten kana carita anu ‘teu masuk akal’ ieu. Ieu nuduhkeun yén bebeneran tetep kudu ditepikeun, sanajan pait lantaran loba ditolak. Kaopat, syariat Nabi Muhammad SAW, ngaleungitkeun syariat para Nabi samemehna.Dina Isra Miraj, Rosulullah SAW jadi pingpinan shalat pikeun para Nabi samemehna. Ieu bukti yen maranehna taat tur tumut kana ajaran Nabi SAW oge tanda yen syariat-Na geus ngaleungitkeun syariat para Nabi samemehna. Ti Malayu

Acara ieu diayakeun ku pambawa acara nyaeta Ririn Aprilyana (XI 9) jeung Irfan Muhammad Pauzan (X7). Mimiti na dibuka sambutan sareung maca Quran ku Andrian XI 1. Runtuyan acara dipinuhan ku pintonan MSQ ku Farhan Abdulah Kusumah (XII IPA 4), Sherina Febria Sri Putri (XI 2), jeung Syifa Nurjannah (XI 2). Lajeng dituturkeun ku penampilan guru, kalawan sebutan 7 Macan.

Sajaba ti éta, kagiatan ieu dilaksanakeun pikeun méré kasempetan pikeun siswa pikeun mekarkeun bakatna, hususna dina widang agama. Saméméhna diayakeun pasanggiri MSQ, Sholawat, jeung Fashion Show kalawan téma tokoh Islam.

Kagiatan dina acara inti, nyaéta Ust. Agam anu mawa tausiah téma “Larapma Hijrah Nabi dina Kahirupan Generasi Muda dina Jaman Digital “. Eusi tausiah na nyaeta tata cara solat nu leureus.

Salah sahiji murid terbaik SMA Negeri 3 Banjar, Farhan, sumanget ngeunaan Peringatan Isra Mi’raj. Anjeunna nyatakeun “Éta luar biasa. Henteu ngan ukur miéling éta, tapi urang diajar ngeunaan kumaha nabi tiasa nanggung jawab ngalaksanakeun paréntah Gusti pikeun larapna sholat anu 5 kali henteu ngan ukur pikeun dirina tapi pikeun sadayana umat-Na. Oge”.

Dina ahir acara, pembawa acara ngumumkeun pemenang lomba Isra Miraj. Sareng ieu daptar juara :

A. Fashion Show

1. XI 4

2. XI 1

3. X 4

B. MSQ

1. XI 9

2. XI 4

3. XI 1

C. Sholawat

1. XI 2

2. X 10

3. XI 5

Ku sumanget panitia ogé sakumna siswa, ieu acara lumangsung lancar. Kajadian ieu lain ngan sakedapan kabersamaan pikeun siswa jeung guru tapi ogé wadah pikeun ngabina kanyaah kana ajéninajén agama. Mudah-mudahan ieu pangéling-ngéling Isra Miraj bisa terus jadi tradisi anu terus ngarojong kamekaran spiritual jeung moral siswa.